Cantina di Bacco | Barolo d.o.c.g. ANDREA OBERTO
7492
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-7492,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-3.8,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Barolo d.o.c.g. ANDREA OBERTO

Category

Andrea Oberto Az. Agricola, Punaviinit

About This Wine

TUOTTAJA: Andrea Oberto

ALUE/LUOKITUS: Piemonte

RYPÄLELAJIKKEET: Nebbiolo

TUOTANTOALUE: Neljä viinitarhaa La Morran ja Barolon kylien lähistöllä. 2,4 hehtaarin alueella kasvaa 9 000 köynnöstä.

VILJELY: Viljelyssä käytetään klassista Guyot-menetelmää. Köynnöksiä on noin 1 620 hehtaaria kohti ja versoista leikataan 20—25 % tuotannon rajoittamiseksi noin 1,1 kiloon/köynnös.

VIININ VALMISTUS: Rypäleet korjataan kypsinä ja asetetaan pieniin, 20 kilon laatikoihin ja kuljetetaan viinivalmistamoon pian keruun jälkeen. Rypäleet puristetaan ja jätetään fermentoitumaan säädeltyyn lämpötilaan, noin 32 asteeseen. Viiniä maseroidaan pitkään, keskimäärin 300 tuntia, jonka jälkeen viini siirretään puutynnyreihin, joissa se käy malolaktisesti. Baroloa kypsytetään ensin tammitynnyreissä noin 24 kuukauden ajan, sitten ruostumattomissa terästankeissa 2 kuukauden ajan. Viiniä kypsytetään vielä 6 kuukauden ajan pullotettuna.

TUOTANTOMÄÄRÄ: n. 8 000 pulloa vuodessa

TASTING NOTES: Väri: rubiininpunainen Tuoksu: moniulotteinen, hedelmäinen, kuivattua kirsikkaa, vadelmaa, luumua, kukkea,ruusun terälehtiä, mausteisuutta, kanelia, pähkinää. Maku: pehmeä, elegantti, kuiva, tasapainoinen, hivenen yrttinen.

RUOKASUOSITUS: punaiset lihat, riista sekä vahvat juustot ja sinihomejuustot

Viini säilyy pitkään kellarissa, 3 vuodesta 8—10 vuoteen sadonkorjuusta. Säilytetään vaaka-asennossa ja avataan vähintään tunti ennen tarjoilua.

TARJOILULÄMPÖTILA: 20 °C

ANALYYTTISET TIEDOT:

Alkoholipitoisuus: 14 %
Sokeripitoisuus: 2 g/l
Kokonaishappamuus: 5,5 g/l
Kuiva-aineet: 28 g/l

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close