Cantina di Bacco | Barolo Vigna Albarella d.o.c.g. ANDREA OBERTO
7489
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-7489,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-3.8,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Barolo Vigna Albarella d.o.c.g. ANDREA OBERTO

Category

Alko, Andrea Oberto Az. Agricola, Punaviinit

About This Wine

TUOTTAJA: Andrea Oberto

ALUE/LUOKITUS: Piemonte/DOCG

RYPÄLELAJIKKEET: Nebbiolo

TUOTANTOALUE: Vuonna 1974 perustettu Albarella-viinitarha Barolossa, jossa kasvaa 0,8 hehtaarin alueella 4 000 köynnöstä lounaisrinteessä savisessa maassa.

VILJELY: Viljelyssä käytetään klassista Guyot-menetelmää. Köynnöksiä on 2 020 hehtaaria kohti ja versoista leikataan 25—30 % tuotannon rajoittamiseksi noin 1 kiloon/köynnös.

VIININ VALMISTUS: Rypäleet korjataan ylikypsinä ja viedään viinivalmistamoon pian keruun jälkeen pienissä, 20 kilon laatikoissa. Rypäleet puristetaan ja noin 15 prosenttia mehumassasta valutetaan pois ennen fermentaatiota säädellyssä lämpötilassa, keskimäärin 34 asteessa. Viiniä maseroidaan hyvin pitkään (noin 350 tuntia), jonka jälkeen se siirretään tynnyreihin, joissa se käy malolaktisesti. Barolo Albarellaa kypsytetään tynnyreissä 24 kuukauden ajan, ruostumattomissa terästankeissa 2 kuukauden ajan ja vielä 6 kuukauden ajan pullotettuna.

TUOTANTOMÄÄRÄ: n. 4 000 pulloa vuodessa

TASTING NOTES: Väri: rubiininpunainen Tuoksu: moniulotteinen, hedelmäinen, kuivattua kirsikkaa, vadelmaa, luumua, kukkea,ruusun terälehtiä, mausteisuutta, kanelia, pähkinää, tummaa suklaata. Maku: pehmeä, elegantti, kuiva, tasapainoinen, hivenen yrttinen.

RUOKASUOSITUS: punaiset lihat, riista, vahvat juustot ja sinihomejuustot

Viini säilyy kellarissa 3 vuodesta 20—30 vuoteen sadonkorjuusta. Säilytetään vaaka-asennossa ja avataan vähintään tunti ennen tarjoilua.

TARJOILULÄMPÖTILA: 20 °C

ANALYYTTISET TIEDOT:
Alkoholipitoisuus: 14,5
Sokeripitoisuus: 2,5 g/l
Kokonaishappamuus: 5,5 g/l
Kuiva-aineet: 32 g/l

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close