Giada Barbera d’Alba d.o.c. Andrea Oberto
7496
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-7496,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Giada Barbera d’Alba d.o.c. Andrea Oberto

Category

Andrea Oberto Az. Agricola, Punaviinit

About This Wine

TUOTTAJA: Andrea Oberto
ALUE/LUOKITUS: Piemonte/DOC

RYPÄLELAJIKKEET: Barbera d’Alba

TUOTANTOALUE: Vuonna 1951 perustettu viinitarha, jossa 1,3 hehtaarin alueella kasvaa noin 5 000 köynnöstä etelärinteessä savi-kalkkimaassa. Köynnösten keski-ikä 68 vuotta.

VILJELY: Viljelyssä käytetään klassista Guyot-menetelmää. Köynnöksiä on 1 700 hehtaaria kohden ja versoista leikataan 20—25 % tuotannon rajoittamiseksi noin 1 kiloon/köynnös.

VIININ VALMISTUS: Rypäleet korjataan ylikypsinä ja asetetaan pieniin, kymmenen kilon laatikoihin ja kuljetetaan viinivalmistamoon pian keruun jälkeen rusinoitumaan noin 24 tunniksi. Tämän jälkeen rypäleet puristetaan ja jätetään fermentoitumaan säädeltyyn lämpötilaan, noin 34 asteeseen. Viiniä maseroidaan pitkään, keskimäärin 250 tunnin ajan. Viini siirretään puutynnyreihin, joissa se käy malolaktisesti. Barbera d’Alba Giadaa kypsytetään tynnyreissä noin 14 kuukauden ajan, jonka jälkeen se kypsyy ruostumattomissa terästankeissa 6 kuukauden ajan. Viiniä kypsytetään vielä 2 kuukauden ajan pullotettuna.

TASTING NOTES: Väri: syvän purppuranpunainen:tuoksu: täyteläinen, kuiva, kypsän hedelmäinen, hyvin integroitunutta tammen tuomia aromeja. Maku:täyteläinen, kypsän tumman hedelmäinen, kuiva, aavistus tammen tuomaa vaniljaa, pitkä hivenen makea jälkimaku

RUOKASUOSITUS: punaiset lihat, riista sekä vahvat juustot ja sinihomejuustot

Viini säilyy 3 vuodesta 8—10 vuoteen sadonkorjuusta. Säilytetään vaaka-asennossa ja avataan vähintään tunti ennen tarjoilua.

TARJOILULÄMPÖTILA: 20 °C

ANALYYTTISET TIEDOT:

Alkoholipitoisuus: 14,5 %