Cantina di Bacco | Monteoro Vermentino di Gallura D.O.C.G.
7810
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-7810,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-3.8,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Monteoro Vermentino di Gallura D.O.C.G.

Category

Sella & Mosca, Valkoviinit

About This Wine

ALUE/LUOKITUS: Sardegna/DOCG

LAATULUOKKA: Monteoro Vermentino di Gallura DOCG

RYPÄLELAJIKE: Vermentino, luultavasti espanjalaista alkuperää oleva Välimeren rypäle, menestyy Italian länsirannikolla, parhaiten kuitenkin Sardiniassa.

TUOTANTOALUE: Limbara-vuoren eteläiset kukkulat Gallurassa, Sardiniassa. Lajike viihtyy graniittisessa maassa ja kuumassa ilmastossa, jossa on sopivan suuret lämpötilanvaihtelut yön ja päivän välillä.

SADONKORJUU: Rypäleet korjataan syyskuun loppupuolella, kun ne ovat kypsyneet ja ovat sopivan aromaattisia.

VIININ VALMISTUS: Rypäleet puristetaan kevyesti heti korjuun jälkeen. Niiden annetaan lyhyesti maseroitua kylmässä ennen varsinaista puristamista, jonka jälkeen mehumassa kirkastetaan. Viini fermentoituu pitkään 15 asteessa.

TASTING NOTES: väri: vaalean, kullankeltainen,herneen vihreinsävyin.Tuoksu: raikkaan hedelmäinen, mineraalinen, kalkkikiveä, vihreää omenaa, villejä yrttejä. Maku: kuiva, raikas, omenainen, sitruksinen, hapokas, valkoista persikkaa, jälkimaussa sopivasti bitterisyyttä

TARJOILUEHDOTUS: Sopii kalan ja äyriäisten kanssa. Soveltuu hyvin myös epätavallisiin yhdistelmiin yllätyksellisyytensä vuoksi.

Ensimmäisenä vuotenaan viini on mukavan raikas ja muuttuu sen jälkeen arvokkaan kypsäksi.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close