PINOT NERO IGT VALLAROM

TUOTTAJA: Azienda Agricola VallaromPinot_Nero

ALUE/LUOKITUS: Trento/IGT

RYPÄLELAJIKE: Pinot Nero

TUOTANTOALUE: Ventratin viinitarha Trentino-Alto Adigen maakunnassa.

VIININ VALMISTUS: Massan annetaan maseroitua 15—18 päivänajan. Viini kypsyy barrique-tynnyreissä (joista 30 % on uusia) 12 kuukauden ajan ja pullotettuna 12—18 kuukauden ajan.TUOTTO: 45—50 000 litraa / hehtaari.                                                    

VIININ ARVIOINTI: Väri: läpikuultavan graniitin punainen. Tuoksu: kevyen marjaisa, karhunvatukkaa, mansikkaa, puolukkaa.Maku: tasapainoinen, kevyen tanniininen, marjainen jälkimaussa hivenen mausteisuutta.

TUOTANTOMÄÄRÄ: 5 000 pulloa vuodessa.

ANALYYTTISET TIEDOT:

Alkoholipitoisuus: 12,5—13,0 %

Kokonaishappamuus: 5,0—5,5

Kuiva-aineet: 26—28 g


Viinit

Il Vino...

Viini merkitsee hetkeä kokoontua yhteen hyvässä seurassa. Jo ikivanhojen sivilisaatioiden tuntemana se on Lännen symboli

Enrico Bernardo - viinimestarien MM 2004-voittaja