Vinsanto del Chianti Classico doc
7912
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-7912,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Vinsanto del Chianti Classico doc

Category

Castelli del Grevepesa, Jälkiruokaviinit

About This Wine

Vin Santo del Chianti Classico DOC

 

Rypälelajike: Trebbiano toscano, Malvasia del Chianti

Tuotantoalue: Chianti Toscanan maakunnassa

Viljely: viljelyssä käytetään Guyot-menetelmää. Köynnökset kasvavat kalkkikivisessä ja savisessa maassa. Köynnöstiheys on 3 500 köynnöstä/hehtaari.

Viininvalmistus: rypäleet korjataan käsin täysin kypsinä ja niiden annetaan rusinoitua olkimatolla kuuden kuukauden ajan. Rypäleet puristetaan kevyesti ja mehun annetaan fermentoitua pienissä tammitynnyreissä (70 l) ja barrique-tynnyreissä noin neljän vuoden ajan. Viini kypsyy vielä pullotettuna 6—8 kuukauden ajan.

Väri: meripihkan keltainen

Tuoksu: hasselpähkinää, vaniljaa ja hunajaa

Maku: runsas ja samettinen suutuntuma, intensiivinen ja viipyvä

Ruokasuositukset: makeat leivonnaiset, tiramisu sekä kypsät, voimakkaat juustot