Portfolio Categories Alko
-1
archive,tax-portfolio_category,term-alko,term-40,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,no_animation_on_touch,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
Title Image

Archive

Tanca Farra’ D.O.C.

  |  

ALUE/LUOKITUS: Sardegna/DOC LAATULUOKKA: Tanca Farrà Alghero DOC RYPÄLELAJIKKEET: Cannonau ja Cabernet Sauvignon TUOTANTOALUE: Sellan & Moscan viinitarhan koillisosa. Osan murteellinen nimi on Tanca Farrà. Köynnökset kasvavat kovassa savimaassa, jossa on runsaasti rautaa ja josta rypäleet saavat ryhdikkään luonteensa. SADONKORJUU: Molemmat lajikkeet korjataan täysin kypsinä, Cannonau syyskuun lopussa ja Cabernet...

Read More

Terrerare Carignano del Sulcis Riserva D.O.C.

  |  

ALUE/LUOKITUS: Sardegna/DOC LAATULUOKKA: Carignano del Sulcis DOC RYPÄLELAJIKE: Carignano, kuuluisa Välimeren lajike, on sopeutunut hyvin Sardinian vaativiin oloihin. TUOTANTOALUE: Sulcis-alue Sardinian lounaisrannikolla Capo Teuladan ja Iglesiente-vuorten välissä. SADONKORJUU: Rypäleet korjataan lokakuun ensimmäisellä viikolla. VIININ VALMISTUS: Rypäleet puristetaan ja ne fermentoituvat 30 asteessa 10—15 päivän ajan. Nopean fermentoitumisen jälkeen rypälemassa käy...

Read More

Gravello Rosso I.G.T.

  |  

GRAVELLO VAL DI NETO ROSSO   Tuottaja: Librandi Rypäleet: Gaglioppo 60%, Cabernet Sauvignon 40%  Alue/luokitus: Calabria IGT Tuotantoalue: Critonen viinitila Strongolin kunnassa ja Rosanetin viinitila Rocca di Neton kunnassa Maaperä: Kalkkikiveä ja savea. Viljely: Köynnöksiä 5000/ha. Sadonkorjuu: Rypäleet korjataan lokakuun alussa. Kokonaistuotanto: 6 500 kg/ha, 4 500 l/ha. Viinin valmistus: Rypälemehun annetaan käydä terästankeissa valvotussa lämpötilassa. Viiniä...

Read More

Sagrantino di Montefalco docg

  |  

Alue: Umbria Sagrantino Rypäleet: Sagrantino 100 % Sadonkorjuu: lokakuun puolivälistä lokakuun loppuun Vinifiointi: alkoholi käyminen 3-4 viikkoa ranskalaisissa tammisaaveissa lämpötila kontrolloidusti, alle 30 ⁰C. Kypsytys: 1. passagen barriques tynnyreissä 16 kk Ikäännytys: vähintään 9 kk pullossa Tasting notes: Väri: intensiivisen rubiinin punainen, granaatin punaisin vivahtein Tuoksu: kompleksinen, elegantti, intensiivinen, tuoreita mausteista, pieniä punaisia...

Read More

Verdicchio Classico dei Castelli di Jesi d.o.c. LUOMU (Villa Bucci)

  |  

Verdicchio dei Castelli di Jesi Rypäleet: 100% Verdicchio Ikääntyminen: 12-15 kuukautta vanhoissa tammitynnyreissä ja 6 kuukautta pullossa. Väri: Haalean keltainen vihreillä heijastuksilla Tuoksu: hasselpähkinä, hunaja, yrtit ja laavakivi. Maku: Pitkä, elegantti, tasapainoinen, puu. Keskitäyteläinen, pehmeä Long, elegant, balanced flavors with spicy wood. Medium-bodied, softer on the palate, concentrated. Alkoholi: 13% Tarjoilusuositus: 15/18° Sopii täydellisesti kalan, merenelävien, valkoisen lihan ja...

Read More

Bolgheri Superiore d.o.c.

  |  

Bolgheri DOC Superiore red wine   Rypälelajikkeet: Cabernet sauvignon (80%), Cabernet franc and Merlot Sadonkorjuu: käsinpoiminta, valikoidut rypäleet. Vinifiointi: lämpötilakontrolloidusti terästankeissa Kypsytys: 24 kk sur-lie pienissä tammitynnyreissä (10% uusia). Pullo-kypsytys: minimissään 12 kk pullossa. Tasting Notes: Väri: syvän rubiinin punainen, violetein heijastuksin Tuoksu: täyteläinen, elegantti, kuivattuja hedelmiä, tummaa suklaata, tupakkaa ja mineraalisuutta. Maku: täyteläinen,...

Read More

Sauvignon Bianco “Winkl” d.o.c.

  |  

TUOTTAJA: Cantina di Terlano ALUE/LUOKITUS: Trentino Alto Adige d.o.c. RYPÄLELAJIKE: Sauvignon Blanc TUOTANTOALUE: Terlano ja Winkl, Trentino-Alto Adigen maakunnassa   VIININ VALMISTUS: Massaa fermentoidaan ruostumattomissa terässammioissa valvotuissa olosuhteissa. Viiniä kypsytetään hiivalla 8 kuukauden ajan. VÄRI: vaalean keltainen, jossa vihreitä heijastuksia TUOKSU: intensiivisen kukkainen, herukkaa, karviaista, seljapensaan ja kypsien hedelmien vivahteita MAKU: lempeä, tasaisen...

Read More

Terlaner Classico d.o.c.

  |  

Terlaner Classico D.O.C. TUOTTAJA: Cantina di Terlano ALUE/LUOKITUS: Trentino Alto Adige RYPÄLELAJIKKEET: Kolmen Terlano (Etelä-Tirolissa) lajikkeen sekoitus: valkoinen Pinot (60 %), Chardonnay (30 %) ja Sauvignon Blanc (10 %). TUOTANTOALUE: Terlano, Trentino-Alto Adigen maakunnassa KORKEUS: 300–500 m merenpinnan yläpuolella MAAPERÄ: hiekkainen, helposti lämpiävää porfyria-soraa TUOTANTO: 9 tonnia/hehtaari VIININ VALMISTUS: Massaa fermentoidaan ruostumattomissa terässammioissa...

Read More

Rosamara d.o.c. (Garda Classico Chiaretto)

  |  

Perinteistä viininvalmistusta vapaa juoksutus (free run) menetelmällä. Näin kerätään talteen paras rypälemehu. Tällä tavalla saadaanRosamara1 maksimissaan 55 % mehusta. Tuottaja: Costaripa Alue/luokitus: Lombardia/Moniga del Garda Rypäleet: Sangiovese, Groppello, Marzemino ja Barbera Viinin luonnehdinta: Väri: vaalean pinkki ruusunkukka. Tuoksu: leveä, kutsuva, elegantti ja hienostunut. Häivähdys orapihlajan marjoja, mustia kirsikoita ja...

Read More

Barolo Vigna Albarella d.o.c.g. ANDREA OBERTO

  |  

TUOTTAJA: Andrea Oberto ALUE/LUOKITUS: Piemonte/DOCG RYPÄLELAJIKKEET: Nebbiolo TUOTANTOALUE: Vuonna 1974 perustettu Albarella-viinitarha Barolossa, jossa kasvaa 0,8 hehtaarin alueella 4 000 köynnöstä lounaisrinteessä savisessa maassa. VILJELY: Viljelyssä käytetään klassista Guyot-menetelmää. Köynnöksiä on 2 020 hehtaaria kohti ja versoista leikataan 25—30 % tuotannon rajoittamiseksi noin 1 kiloon/köynnös. VIININ VALMISTUS: Rypäleet korjataan ylikypsinä...

Read More