Portfolio Categories Jälkiruokaviinit
-1
archive,tax-portfolio_category,term-jalkiruokaviinit,term-34,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,mac,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
Title Image

Archive

Zibibbo Igt

  |  

Zibibbo IGT     Rypälelajike: Zibibbo Alue/luokitus: Sicilia IGT Tuotantoalue: Sisilian länsiosa Sadonkorjuu: Rypäleet korjataan syyskuun puolivälissä tai lopussa. Viinin valmistus: Rypäleet murskataan kevyesti ja niiden annetaan fermentoitua hitaasti kontrolloidussa lämpötilassa. Kun alkoholipitoisuus nousee 4 prosenttiin ja sokeripitoisuus 13 prosenttiin, rypälemehuun lisätään viinitislettä fermentoitumisen pysäyttämiseksi ja viinin alkoholipitoisuuden nostamiseksi 16 prosenttiin. Väri:  vaaleankeltainen Tuoksu:...

Read More

Le Passule

  |  

Le Passule Passito Val di Neto Igtpassule   Rypälelajike: Mantonico Alue: Calabria Viininvalmistus: kevyt puristus, pitkä kuorikontakti, käyminen 20 asteessa. Käymisen ensimmäisen vaiheen jälkeen käyminen jatkuu tammitynnyreissä, jonka jälkeen kypsytys pullossa Väri: meripihkan ruskea Tuoksu: aromaattinen, kuivattuja hedelmiä kuten aprikoosia, greippiä, mausteisuutta, pähkinäisyyttä Maku: makea, mutta ei raskas, pyöreä, hyvä happotasapaino, pehmeä...

Read More

Vinsanto del Chianti Classico doc

  |  

Vin Santo del Chianti Classico DOC   Rypälelajike: Trebbiano toscano, Malvasia del Chianti Tuotantoalue: Chianti Toscanan maakunnassa Viljely: viljelyssä käytetään Guyot-menetelmää. Köynnökset kasvavat kalkkikivisessä ja savisessa maassa. Köynnöstiheys on 3 500 köynnöstä/hehtaari. Viininvalmistus: rypäleet korjataan käsin täysin kypsinä ja niiden annetaan rusinoitua olkimatolla kuuden kuukauden ajan. Rypäleet puristetaan kevyesti ja mehun...

Read More

Monteluce Alghero Passito doc

  |  

Monteluce Alghero Passito doc   Rypälelajike: Nasco 100%. Väri: kullankeltainen, meripihkan vivahteella Tuoksu: hunaja, valkoinen myski, appelsiininkukka, sokeroitu aprikoosi ja mausteet Maku: dynaaminen kiehtovalla trooppisella jälkimaulla. Ruokasuositus: kypsytetyt juusto, jälkiruoat Tarjoilu: 10-12°C  ...

Read More

Pourriture Noble doc

  |  

Pourriture Noble DOC   Rypälelajike: Grechetto ja Procanico 60%, Sauvignon Blanc ja Semillon 40% Vinifionti: ruostumattomissa teräs tynnyreissä Alkoholipitoisuus: 14% Tarjoilu: 12-14°C Ruokasuositukset: jälkiruoat...

Read More

Moscato d’Asti d.o.c.g.

  |  

Moscato d'Asti DOCG    Luokitus valkoviini docg Piemontesta. Osittain käynyt viini, joten paljon jäännössokeria Rypälelajike: Moscato bianco Tuotantoalue: Serralunga kunnassa pienellä alueella joka soveltuu erityisen hyvin Moscato:n viljelyyn Sadonkorjuu: syyskuun puolivälin jälkeen. Käsinpoiminta, jonka jälkeen rypäleet kuljetetaan heti kellariin 20 kg koreissa Vinifiointi: kevyt puristus, jonka jälkeen mehu jäähdytetään 0-asteiseksi, sitten...

Read More

Brachetto Piemonte D.O.C.

  |  

Brachetto d'Acqui DOCG   Rypäle lajike: 100% Brachetto Tuotanto Alue: Astifin, Alessandrian aluella Sadonkorjuu: syyskuun jälkimmäinen puolisko Vinifiointi: kuorikontakti 24-36 tuntia, jonka jälkeen  2-3 %-vol rypälemehu pidetään nollassa asteessa käymiseen asti. Väri: vaalean rubiinin punainen, graniitin sävyin Tuoksu: aromaattinen, ruusunterälehtiä, vadelmaa, mansikkaa Maku: kevyen marjaisa, hyvät hapot, kevyesti kupliva, jälkimaussa granaattiomenaa Ruokasuositukset: jälkiruokaviini, kakkujen,...

Read More

Juvelo doc

  |  

Juvelo DOC   Rypälelajike: Gewürztraminer Vinifiointi: 11 kuukautta barrique tynnyreissä Väri: kultainen, meripihka Tuoksu: erittäin aromaattinen ja mausteinen, hunajaa, vaniljaa, kvittenia ja sokeroitua appelsiininkuorta Maku: täyteläinen ja tasapainoinen Alkoholi: 10,5% Sokeri: 210 g/l Ruokailusuositus: jälkiruoat Tarjoilu: 10-12°C...

Read More

Picolit dei Colli Orientali docg

  |  

Rypäle: 100% Picolit Sadonkorjuu tapahtuu lokakuun puolessa välissä, jonka ohessa tehdään rypäleiden laaduntarkastus. Vinifionti tapahtuu pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä ja kestää ainakin 18kk. Viini ikääntyy pullossa 18kk. Väri: kirkas kullankeltainen Tuoksu: makeiset, leivonnaiset, aprikoosi, viikuna, acacia hunaja ja appelsiinin kukka. Maku: pehmeä, hapan, tasapainoinen. Vahva jälkimaku, jossa tulee esiin inkivääri ja exoottiset...

Read More