Tuottaja: Leone de Castris
Alue/luokitus: Puglia IGT
Rypälelajikkeet: Negroamaro (90 %) ja Malvasia nera di Lecce (10 %)
Tuotantoalue: Salice Salentinon kunta.
Sadonkorjuu: Rypäleet korjataan käsin syyskuuun jälkimmäisellä puoliskolla.
Viinin valmistus: Rypäleiden annetaan liota kuorineen 10- 12 tuntia (10°C). Rypälemehun paras osa (enintään 35 %) erotetaan ja kirkastetaan seisottamalla, ja...
Read More
MESSAPIA IGT SALENTO
Tuottaja: Leone de Castris
Alue/luokitus: Puglia IGT
Vuosikerta: 2005
Rypälelajike: Verdeca
Tuotantoalue: Salice Salentinon kunta.
Sadonkorjuu: Rypäleet korjataan käsin syyskuun puolivälissä.
Viinin valmistus: Rypälemehun annetaan levätä jäähdytetyssä tankissa, jolloin epäpuhtaudet painuvat pohjaan ja viini kirkastuu. Mehun annetaan fermentoitua ruostumattomissa terästankeissa (18° C), jonka jälkeen sitä seisotetaan sakkoineen noin viisi...
Read More
Tuottaja: Leone de Castris
Alue/luokitus: Puglia IGT
Vuosikerta: 2004
Rypälelajike: Primitivo del Salento
Tuotantoalue: Renan viinitila Salenton keskiosassa.
Viljely: Köynnöksiä 7000-8000/ha, viljelmien keskimääräinen ikä 40 vuotta.
Sadonkorjuu: Rypäleet korjataan käsin syyskuun alussa.
Kokonaistuotanto: 6000-7000 kg/ha.
Viinin valmistus: Tertuista poistetaan rangat, rypäleet puristetaan, ja niiden
annetaan käydä suurissa terässäiliöissä 25-27 asteen lämpötilassa noin 10päivää.
Malolaktisen käymisen...
Read More
Tuottaja: Leone de Castris
Alue/luokitus: Puglia/Salice Salentino doc
Rypälelajikkeet: Negroamaro (90%) ja Malvasia nera di Lecce (10%).
Sadonkorjuu: Rypäleet korjataan käsin syyskuun lopussa.
Viinin valmistus: Tertuista poistetaan rangat, rypäleet muskataan ja niiden annettan käydä kontrolloidussa lämpötilassa (26-28° C) vähintään 13 päivää: kuorimassa erotetaan , ja viinin annetaan käydä malolaktisesti....
Read More
Alue/luokitus: Apulia (Puglia)
Rypälelajikkeet: Negroamaro 90% ja Malvasia nera di Lecce 10%
Sadonkorjuu: 10.−30. syyskuuta. Rypäleet korjataan käsin. Joukosta valikoidaan parhaimmat rypäletertut tämän viinin valmistukseen.
Tuotantoalueet: Salice Salentinon, Veglien, Guagnanon, Campi Salentinan ja San Donacin kunnat.
Viiniköynnösten kasvatus: Taimet istutetaan riveihin, 5000-10000 köynnöstä hehtaarille.
Viinin valmistus: Rypäleet puristetaan kevyesti ja...
Read More