Portfolio Categories Sella & Mosca
-1
archive,tax-portfolio_category,term-sella-mosca,term-69,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
Title Image

Archive

Monteluce Alghero Passito doc

  |  

Monteluce Alghero Passito doc   Rypälelajike: Nasco 100%. Väri: kullankeltainen, meripihkan vivahteella Tuoksu: hunaja, valkoinen myski, appelsiininkukka, sokeroitu aprikoosi ja mausteet Maku: dynaaminen kiehtovalla trooppisella jälkimaulla. Ruokasuositus: kypsytetyt juusto, jälkiruoat Tarjoilu: 10-12°C  ...

Read More

Marchese di Villamarina D.O.C.

  |  

ALUE/LUOKITUS: Sardegna/DOC LAATULUOKKA: Marchese di Villamarina Alghero DOC RYPÄLELAJIKKEET: 100 % Cabernet Sauvignon TUOTANTOALUE: Sellan & Moscan viinitarhat, joissa köynnökset kasvavat rautapitoisessa savi- ja hiekkamaassa. SADONKORJUU: Rypäleet korjataan Algheron aurinkoisina ja tuulisina loppusyksyn päivinä, kun niiden yrttimäisyys on lieventynyt. VIININ VALMISTUS: Rypäleet puristetaan ja ne maseroituvat 4—5 päivää 15 asteessa....

Read More

Tanca Farra’ D.O.C.

  |  

ALUE/LUOKITUS: Sardegna/DOC LAATULUOKKA: Tanca Farrà Alghero DOC RYPÄLELAJIKKEET: Cannonau ja Cabernet Sauvignon TUOTANTOALUE: Sellan & Moscan viinitarhan koillisosa. Osan murteellinen nimi on Tanca Farrà. Köynnökset kasvavat kovassa savimaassa, jossa on runsaasti rautaa ja josta rypäleet saavat ryhdikkään luonteensa. SADONKORJUU: Molemmat lajikkeet korjataan täysin kypsinä, Cannonau syyskuun lopussa ja Cabernet...

Read More

Terrerare Carignano del Sulcis Riserva D.O.C.

  |  

ALUE/LUOKITUS: Sardegna/DOC LAATULUOKKA: Carignano del Sulcis DOC RYPÄLELAJIKE: Carignano, kuuluisa Välimeren lajike, on sopeutunut hyvin Sardinian vaativiin oloihin. TUOTANTOALUE: Sulcis-alue Sardinian lounaisrannikolla Capo Teuladan ja Iglesiente-vuorten välissä. SADONKORJUU: Rypäleet korjataan lokakuun ensimmäisellä viikolla. VIININ VALMISTUS: Rypäleet puristetaan ja ne fermentoituvat 30 asteessa 10—15 päivän ajan. Nopean fermentoitumisen jälkeen rypälemassa käy...

Read More

Cannonau di Sardegna Riserva D.O.C.

  |  

ALUE/LUOKITUS: Sardegna/DOC RYPÄLELAJIKE: 100 % Cannonau. Sardinian kuuluisin punainen rypälelajike tunnetaan Ranskassa Grenachena, Espanjassa Alicantena ja Veneton maakunnassa Italiassa Tocai Rossona. TUOTANTOALUE: Cannonau-rypäle viihtyy sekä Sardinian rannikoiden lämpimillä hiekkamailla että sisämaan kuivilla, kivikkoisilla rinteillä. Viinin rypäleet tuotetaan Sellan & Moscan viinitarhoissa saaren kaakkoisosassa, merituulien syleilyssä. SADONKORJUU: Rypäleet korjataan...

Read More

Terre Bianche Torbato doc

  |  

Rypälelajike: Torbato Tuotantoalue: Alghero, Sardinia Maaperä: kalkkimaata, vanhaa meren pohjaa Satomäärät: 75 hl/ha Sadonkorjuu: myöhään kypsyvä lajike, syyskuun loppu, lokakuun alku Vinifiointi: Kevyt puristus, jonka jälkeen lyhyt kuorikontakti viileässä lämpötilassa, joka pehmentää rypäleelle ominaista voimakasta hapokkuutta. Kirkastettu rypälemehu käy viileässä lämpötilassa n. 20 päivää. Tasting notes: Väri: oljenkeltainen,...

Read More

Monteoro Vermentino di Gallura D.O.C.G.

  |  

ALUE/LUOKITUS: Sardegna/DOCG LAATULUOKKA: Monteoro Vermentino di Gallura DOCG RYPÄLELAJIKE: Vermentino, luultavasti espanjalaista alkuperää oleva Välimeren rypäle, menestyy Italian länsirannikolla, parhaiten kuitenkin Sardiniassa. TUOTANTOALUE: Limbara-vuoren eteläiset kukkulat Gallurassa, Sardiniassa. Lajike viihtyy graniittisessa maassa ja kuumassa ilmastossa, jossa on sopivan suuret lämpötilanvaihtelut yön ja päivän välillä. SADONKORJUU: Rypäleet korjataan syyskuun loppupuolella,...

Read More