Portfolio Categories Valkoviinit
-1
archive,paged,tax-portfolio_category,term-valkoviinit,term-38,paged-2,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
Title Image

Archive

Regaleali Bianco doc

  |  

Alue: Sicilia Rypäleet: Grecanico (36%), Catarratto (34%), Inzolia (20%), Chardonnay (10%). Appellaatio: White - Sicilia DOC. Käyminen: Terästankeissa Käymislämpötila: 14/16°C. Käymisen kesto: n. 15 päivää Malolaktinen käyminen: Ei Kypsytys: 3 kk terästankeissa Alkoholi: 12.00% Vol. Väri: kirkas, oljenkeltainen vaalean vihrein heijastuksin. Tuoksu: raikas, hedelmäinen, omenaa, päärynää, persikkaa ja sitrusta Maku: Mielyttävän raikas, intensiivinen. Pitkä hedlemäinen jälkimaku Ruokailusuositus: Alkuruoka,...

Read More

Terre Bianche Torbato doc

  |  

Rypälelajike: Torbato Tuotantoalue: Alghero, Sardinia Maaperä: kalkkimaata, vanhaa meren pohjaa Satomäärät: 75 hl/ha Sadonkorjuu: myöhään kypsyvä lajike, syyskuun loppu, lokakuun alku Vinifiointi: Kevyt puristus, jonka jälkeen lyhyt kuorikontakti viileässä lämpötilassa, joka pehmentää rypäleelle ominaista voimakasta hapokkuutta. Kirkastettu rypälemehu käy viileässä lämpötilassa n. 20 päivää. Tasting notes: Väri: oljenkeltainen,...

Read More

Monteoro Vermentino di Gallura D.O.C.G.

  |  

ALUE/LUOKITUS: Sardegna/DOCG LAATULUOKKA: Monteoro Vermentino di Gallura DOCG RYPÄLELAJIKE: Vermentino, luultavasti espanjalaista alkuperää oleva Välimeren rypäle, menestyy Italian länsirannikolla, parhaiten kuitenkin Sardiniassa. TUOTANTOALUE: Limbara-vuoren eteläiset kukkulat Gallurassa, Sardiniassa. Lajike viihtyy graniittisessa maassa ja kuumassa ilmastossa, jossa on sopivan suuret lämpötilanvaihtelut yön ja päivän välillä. SADONKORJUU: Rypäleet korjataan syyskuun loppupuolella,...

Read More

Asylia Mesissa doc

  |  

Tuottaja: Librandiasylia Alue/laatuluokka: Calabria/Melissa DOC Rypälelajike: Greco bianco (100 %) Tuotantoalue: Azienda Rosaneti in agro di Rocca di Neto/Casabona Maaperä: Savea ja kalkkikiveä. Viljely: Köynnösten kokonaismäär 5000/ha. Sadonkorjuu: Rypäleet poimitaan syyskuun jälkimmäisellä puoliskolla. Kokonaistuotanto: 9000 kg/ha. Viinin valmistus: Rypälee terästankeissa valvotussa lämpötilassa (18°C). Viiniä kypsytetään terästankeissa ja pulloissa muutaman kuukauden ajan. Tuotantomäärä: 250 000...

Read More

Messapia Verdeca Salento I.G.T.

  |  

MESSAPIA  IGT SALENTO   Tuottaja: Leone de Castris Alue/luokitus: Puglia IGT Vuosikerta: 2005 Rypälelajike: Verdeca Tuotantoalue: Salice Salentinon kunta. Sadonkorjuu: Rypäleet korjataan käsin syyskuun puolivälissä. Viinin valmistus: Rypälemehun annetaan levätä jäähdytetyssä tankissa, jolloin epäpuhtaudet painuvat pohjaan ja viini kirkastuu. Mehun annetaan fermentoitua ruostumattomissa terästankeissa (18° C), jonka jälkeen sitä seisotetaan sakkoineen noin viisi...

Read More

Fiano di Avellino d.o.c.g.

  |  

AUE/LUOKITUS: Campania d.o.c.g. VIINITYYPPI: valkoinen VUOSIKERTA: 2009 RYPÄLELAJIKE: Fiano di Avellino TUOTANTOALUE: Lajike sopii hyvin monenlaisiin ilmastoihin ja maaperiin. Parhaiten lajike menestyy puhtaissa ja syvissä maissa, joissa on paljon mikro- ja makro-ominaisuuksia ja joka on vulkaanista alkuperää, kuten Avellinon kukkulat Väri: oljenkeltainen. Tuoksu: päärynää, ananasta, akaasiaa, hunajaa ja paahdettuja pähkinöitä Maku: valkoista...

Read More

Falanghina Beneventana d.o.c. (Vinosia)

  |  

Falanghina I.G.T. TUOTTAJA: Vinosia ALUE/LUOKITUS: Campania i.g.t. RYPÄLELAJIKE: Falanghina TASTING NOTES: väri: vaalean oljenkeltainen vihrein sävyin tuoksu: hedelmäinen, voimakkaan sitruksinen, vaniljainen ja ananaksinen, jossa vivahteita valkoisista kukista maku: maku seuraa tuoksua hyvän hapokkuuden tukemana, maussa myös vaniljaa joka on rypäleelle ominaista ei tammen tuoma aromi TUOTANTOALUE: Benevento, Campanian maakunnassa, jossa rypäleiden trooppisten hedelmien...

Read More

Pecorino “EO” Terre di Chieti i.g.t.

  |  

Alue: Abruzzo Rypäleet: Pecorino IGT 100% Sadonkorjuu: syyskuun lopussa Vinifiointi: Maseraatio matalassa lämpötilassa. Käyminen läpötilakontrolloiduissa terästankeissa. Alkoholi 13,5 % vol Tasting notes: Väri: vaalean oljenkeltainen, kultaisin vivahtein. Tuoksu: Hedelmäinen, vihreää teetä, kypsää persikkaa, mausteita Maku: tasapainoisen hapokas, hyvä rakenne, pitkä jälkimaku...

Read More

Verdicchio Classico dei Castelli di Jesi d.o.c. LUOMU

  |  

Pievalta (Barone Pizzini)   VERDICCHIO CLASSICO SUPERIORE (Luomu) LAATULUOKKA: Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. RYPÄLELAJIKE: 100 % Verdicchio VINIFIOINTI: kevyt puristus, käyminen lämpötilakontrolloiduissa terätankeissa. Kypsytys pullossa 1 kk.   Väri: Vaalean oljenkeltainen vihertävin sävyin. Tuoksu: Hedelmäinen, kukkea,yrttinen, limeä, päärynää, ananasta, jälkimaussa mantelia ja vaniljaa. Maku: kuiva, raikas, hedelmäinen, täyteläinen TARJOILULÄMPÖTILA: 10-12 °C TARJOILUEHDOTUS: Aperitiiviksi, Sopii erinomaisesti...

Read More

Verdicchio Classico dei Castelli di Jesi d.o.c. LUOMU (Villa Bucci)

  |  

Verdicchio dei Castelli di Jesi Rypäleet: 100% Verdicchio Ikääntyminen: 12-15 kuukautta vanhoissa tammitynnyreissä ja 6 kuukautta pullossa. Väri: Haalean keltainen vihreillä heijastuksilla Tuoksu: hasselpähkinä, hunaja, yrtit ja laavakivi. Maku: Pitkä, elegantti, tasapainoinen, puu. Keskitäyteläinen, pehmeä Long, elegant, balanced flavors with spicy wood. Medium-bodied, softer on the palate, concentrated. Alkoholi: 13% Tarjoilusuositus: 15/18° Sopii täydellisesti kalan, merenelävien, valkoisen lihan ja...

Read More