Amarone della Valpolicella d.o.c. Le Tobele
Category
Le Tobele s.r.l., PunaviinitAbout This Wine
ALUE/LUOKITUS: VENETO/D.O.C.Amarone
RYPÄLELAJIKKEET: 70 % Corvina Veronese, 25 % Rondinella, 5 % Cabernet Sauvignon
VIININ VALMISTUS: Rypäleiden annetaan rusinoitua vähintään neljä kuukautta, jonka aikana rypäleiden paino alenee 40 prosentilla. Rypäleet puristetaan ja massan annetaan fermentoitua 18—20 asteessa. Massa maseroituu 20 päivän ajan, jonka jälkeen viinin annetaan kypsyä puutynnyreissä vähintään 18 kuukautta. Viini jatkaa kypsymistään vielä pullotettuna.
VIININ KUVAILU: Tumman rubiininpunainen väri, jossa vivahde violettia. Hieman mausteinen, vahvan karhunvatukan ja luumun tuoksu. Lämmin, intensiivinen ja viivähtävä maku, jossa läsnä tumma suklaa ja mukava täyteläisyys.
TARJOILUEHDOTUS: Riista, grillattu liha, pataruoat ja kypsät juustot.
Pullo avataan tuntia ennen tarjoilua.
TARJOILULÄMPÖTILA: 18—20 °C
ANALYYTTISET TIEDOT:
Alkoholipitoisuus: 15,40 %