Amarone della Valpolicella “La Rosta” d.o.c. Degani
Category
F.lli Degani, PunaviinitAbout This Wine
Rypälelajike: Corvina, Corvinone ja Rondinella
Valmistus: Amarone on viini, jonka valmistuksessa käytetään vain parhaita käsin valittuja rypäleitä. Rypäleet kuivatetaan 3/4 kuukautta puu bokseissa, jonka johdosta rypäleiden sokerimäärä kasvaa 30%. Fermentointi kestää noin 30 päivää. Ikääntyminen barrique tynnyreissä 24-36 kuukautta. Pullossa joitakin kuukausia.
Väri: intensiivinen rubiinin punainen.
Maku: täyteläinen ja vahva.
Tuoksu: Raikas, pehmeä ja samettinen.
Ruokailusuositus: punainen liha, riista, grilliruoka, ikääntyneet juustot.
Tarjoilu: 18-19°C
Alkoholi: 15,5%