Barbera d’Alba d.o.c. Andrea Oberto
7499
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-7499,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

Barbera d’Alba d.o.c. Andrea Oberto

Category

Andrea Oberto Az. Agricola, Punaviinit

About This Wine

TUOTTAJA: Andrea Oberto

ALUE/LUOKITUS: Piemonte/DOC

RYPÄLELAJIKKEET: Barbera

TUOTANTOALUE: Kolme pientä viinitarhaa La Morran kylän läheisyydessä. Yhteensä 2,6 hehtaarin suuruisella alueella kasvaa noin 10 000 köynnöstä.

VILJELY: Viljelyssä käytetään klassista Guyot-menetelmää. Köynnöksiä on 1 620 hehtaaria kohti ja versoista leikataan 15—20 % tuotannon rajoittamiseksi noin 1,2 kiloon/köynnös.

VIININ VALMISTUS: Rypäleet korjataan ja asetetaan pieniin, 20 kilon laatikoihin ja kuljetetaan viinivalmistamoon pian keruun jälkeen puristettaviksi. Rypäleet fermentoituvat säädellyssä lämpötilassa, noin 32 asteessa. Lyhyen maseroinnin (keskimäärin 180 tuntia) jälkeen viinin annetaan käydä ruostumattomissa terästankeissa säädellyssä lämpötilassa malolaktisesti. Barbera d’Albaa kypsytetään osin ruostumattomissa terästankeissa 8 kuukauden ajan, osin (noin 40 prosenttia) uusissa puutynnyreissä noin 6 kuukauden ajan.

TASTING NOTES:

Väri: syvän purppuranpunainen.
Tuoksu: kuiva, hedelmäinen, kypsää luumua, tammen tuomaa mausteisuutta.
Maku: elegantti, kuiva, kypsä hedelmäisyys ja tammen tuoma mausteisuus ovat hyvässä tasapainossa.

RUOKASUOSITUS: Punaiset lihat ja juustot.

Viini säilyy kolmesta 3—4 vuotta kellarissa. Säilytetään vaaka-asennossa ja avataan vähintään tunti ennen tarjoilua.

TARJOILULÄMPÖTILA: 18 °C

ANALYYTTISET TIEDOT:
Alkoholipitoisuus: 14 %