Barolo d.o.c.g. ANDREA OBERTO
Category
Andrea Oberto Az. Agricola, PunaviinitAbout This Wine
TUOTTAJA: Andrea Oberto
ALUE/LUOKITUS: Piemonte
RYPÄLELAJIKKEET: Nebbiolo
TUOTANTOALUE: Neljä viinitarhaa La Morran ja Barolon kylien lähistöllä. 2,4 hehtaarin alueella kasvaa 9 000 köynnöstä.
VILJELY: Viljelyssä käytetään klassista Guyot-menetelmää. Köynnöksiä on noin 1 620 hehtaaria kohti ja versoista leikataan 20—25 % tuotannon rajoittamiseksi noin 1,1 kiloon/köynnös.
VIININ VALMISTUS: Rypäleet korjataan kypsinä ja asetetaan pieniin, 20 kilon laatikoihin ja kuljetetaan viinivalmistamoon pian keruun jälkeen. Rypäleet puristetaan ja jätetään fermentoitumaan säädeltyyn lämpötilaan, noin 32 asteeseen. Viiniä maseroidaan pitkään, keskimäärin 300 tuntia, jonka jälkeen viini siirretään puutynnyreihin, joissa se käy malolaktisesti. Baroloa kypsytetään ensin tammitynnyreissä noin 24 kuukauden ajan, sitten ruostumattomissa terästankeissa 2 kuukauden ajan. Viiniä kypsytetään vielä 6 kuukauden ajan pullotettuna.
TASTING NOTES: Väri: rubiininpunainen Tuoksu: moniulotteinen, hedelmäinen, kuivattua kirsikkaa, vadelmaa, luumua, kukkea,ruusun terälehtiä, mausteisuutta, kanelia, pähkinää. Maku: pehmeä, elegantti, kuiva, tasapainoinen, hivenen yrttinen.
RUOKASUOSITUS: punaiset lihat, riista sekä vahvat juustot ja sinihomejuustot
Viini säilyy pitkään kellarissa, 3 vuodesta 8—10 vuoteen sadonkorjuusta. Säilytetään vaaka-asennossa ja avataan vähintään tunti ennen tarjoilua.
TARJOILULÄMPÖTILA: 20 °C
ANALYYTTISET TIEDOT:
Alkoholipitoisuus: 14 %