Barolo d.o.c.g. ANDREA OBERTO
7492
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-7492,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-8.0,vc_responsive
 

Barolo d.o.c.g. ANDREA OBERTO

Category

Andrea Oberto Az. Agricola, Punaviinit

About This Wine

TUOTTAJA: Andrea Oberto

ALUE/LUOKITUS: Piemonte

RYPÄLELAJIKKEET: Nebbiolo

TUOTANTOALUE: Neljä viinitarhaa La Morran ja Barolon kylien lähistöllä. 2,4 hehtaarin alueella kasvaa 9 000 köynnöstä.

VILJELY: Viljelyssä käytetään klassista Guyot-menetelmää. Köynnöksiä on noin 1 620 hehtaaria kohti ja versoista leikataan 20—25 % tuotannon rajoittamiseksi noin 1,1 kiloon/köynnös.

VIININ VALMISTUS: Rypäleet korjataan kypsinä ja asetetaan pieniin, 20 kilon laatikoihin ja kuljetetaan viinivalmistamoon pian keruun jälkeen. Rypäleet puristetaan ja jätetään fermentoitumaan säädeltyyn lämpötilaan, noin 32 asteeseen. Viiniä maseroidaan pitkään, keskimäärin 300 tuntia, jonka jälkeen viini siirretään puutynnyreihin, joissa se käy malolaktisesti. Baroloa kypsytetään ensin tammitynnyreissä noin 24 kuukauden ajan, sitten ruostumattomissa terästankeissa 2 kuukauden ajan. Viiniä kypsytetään vielä 6 kuukauden ajan pullotettuna.

 

TASTING NOTES: Väri: rubiininpunainen Tuoksu: moniulotteinen, hedelmäinen, kuivattua kirsikkaa, vadelmaa, luumua, kukkea,ruusun terälehtiä, mausteisuutta, kanelia, pähkinää. Maku: pehmeä, elegantti, kuiva, tasapainoinen, hivenen yrttinen.

RUOKASUOSITUS: punaiset lihat, riista sekä vahvat juustot ja sinihomejuustot

Viini säilyy pitkään kellarissa, 3 vuodesta 8—10 vuoteen sadonkorjuusta. Säilytetään vaaka-asennossa ja avataan vähintään tunti ennen tarjoilua.

TARJOILULÄMPÖTILA: 20 °C

ANALYYTTISET TIEDOT:

Alkoholipitoisuus: 14 %