
Marsala Superiore doc

Category
Fratelli Lombardo, JälkiruokaviinitAbout This Wine
Tuottaja: Lombardo
Alue/luokitus: Sicilia/ Marsala Superiore S.O.M. (Superior Old Marsala)DOC
Tuotantoalue: Sisilian länsiosa.
Rypälelajikkeet: Cataratto, Grillo ja Inzolia
Maaperä: Sisilian punainen maaperä.
Viljely: Marsalan alueelle tyypillinen menetelmä.
Sadonkorjuu: Rypäleet korjataan syyskuun puolivälissä tai lopussa.
Viinin valmistus: Rypäleet murskataankevyesti ja niiden annetaan fermentoitua hitaasti kontrolloidussa lämpötilassa. Kun sokeripitoisuus saavuttaa halutun tason,rypälemehuun lisätään viinitislettä fermentoitumisen pysäyttämiseksi ja viinin alkoholipitoisuuden nostamiseksi 18 prosenttiin.
Viiniä kypsytetään tammitynnyreissä vähintään kaksi vuotta.
Viinin luonnehdinta: Väri vaalea ambrankeltainen. Tuoksu voimakas.
Maku kuiva, marsalaviinille tyypillinen maku.
Ruokasuositus: Tyypillinen jälkiruokaviini, joka sopii nautittavaksi leivonnaisten ja pikkuleipien kanssa.
Tarjoilulämpötila: Tarjoillaan huoneenlämpöisenä tai hyvin jäähdytettynä.
Analyyttiset tiedot:
Alkoholipitoisuus 18%
Sokeripitoisuus 3 %