
Moscato d’Asti d.o.c.g.

Category
Batasiolo, JälkiruokaviinitAbout This Wine
MOSCATO D’ASTI DOCG BOSC DLA REI
LUOKITUS: Valkoviini docg Piemontesta. Osittain käynyt viini, joten paljon jäännössokeria
RYPÄLELAJIKE: Moscato bianco
TUOTANTO ALUE: Serralunga kunnassa pienellä alueella joka soveltuu erityisen hyvin Moscato:n viljelyyn.
VIINITARHAN ERITYIPIIRTEET: Kukkulainen tarha luoteisrinteet
KORKEUS: 380-410 m merenpinnan yläpuolella
ISTUTUSTIHEYS: 1 X 2,85 m 3500 köynnöstä/ha
KÖYNNÖSTEN IKÄ: 15 Vuotta
MAAPERÄ: Merkelimaata, jossa myös kalkkimaata
SADONKORJUU: Syyskuun 10 viimistä päivää. Käsinpoiminta, jonka jälkeen rypäleet kuljetetaan heti kellariin 20 kg koreissa
VINIFIOINTI: Kevyt puristus, jonka jälkeen mehu jäähdytetää 0 C:n, jonka jälkeen viini laitetaan jäähdytettyihin astioihin. Käyminen alkaa kuukausi ennen ensimmäistä pullotusta. Käyminen on hyvin hidas prosessi ja se saavuttaa 5,5%-vol alkoholipitoisuuden.
VÄRI: Lähes läpinäkyvän vaalean keltainen
TUOKSU: Laaja, intensiivinen, ylikypsiä hedelmiä, parfyymisuutta.
MAKU: Mielyttävä, sun täyttävä, peilaa tuoksun rikkautta.
RUOKASUOSITUKSET: Viini sopii erinomaisesti monille jälkiruoille, erityisesti tuoreille hedelmille. Mutta myös sellaisennaan nautittavaksi.
TARJOILULÄMPÖTILA: 10° C