Orcia Rosso doc “Leone Rosso”
Category
Cinelli Colombini, PunaviinitAbout This Wine
Tuotanto alue: Toscana, Trequanda, Fattoria del Colle
Rypälelajike: Sangiovese 60%, Merlot 40%
Sadonkorjuu: syyskuun 15. ja lokakuun 10. välinen aika
Rypäleet korjataan käsin ja kuljetetaan 20kg astioissa kellariin.
Vinifiointi: Maserointi ja käyminen lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa. Viinin lisätään happea pieninä annoksina käymisen aikana ja myös sen jälkeen.
Väri: intensiivisen kirkkaan rubiinin punainen
Tuoksu: hieno, voimakas, kompleksinen, viinillinen, punaisia marjoja
Maku: keskitäyteläinen, pehmeä tanniininen, tasapainoinen hedelmä ja alkoholi
Analyyttiset tiedot: alkoholi 14%
Ruokasuositus: Koko aterian läpi, erityisesti liharuoat, kypsytetyt juustot.
Tarjoilusuositus: lämpötila 18-20°C
Ikäännytys: 4-5 vuotta sadonkorjuusta.