Valpolicella Ripasso Superiore d.o.c.
Category
Le Tobele s.r.l., PunaviinitAbout This Wine
TUOTTAJA: CANTINA DI VALPANTENA
ALUE/LUOKITUS: Veneto/ Valpolicella DOC
RYPÄLELAJIKKEET: 60 % Corvina, 30 % Rondinella, 10 % Cabernet
VIININ VALMISTUS: Viini on valmistettu ns. ripasso-menetelmällä, joka on erityinen fermentaatiomenetelmä. Valikoituja Valpolicella viinejä sekoitetaan yhteen ja seoksen annetaan osin fermentoitua uudestaan Amaronen teossa käytetyn kuorimassan kanssa. Viini kypsyy 12 kuukauden ajan pienissä tammitynnyreissä ennen pullottamista. Tuloksena on todella täyteläinen viini.
VIININ KUVAILU: Syvän rubiininpunainen väri. Hedelmäinen (kirsikkamainen ja luumumainen), mausteinen tuoksu. Kuiva, täyteläinen, pyöreä, lämmin ja tasapainoinen maku.
TARJOILUEHDOTUS: Liha- ja pastaruoat.
TARJOILULÄMPÖTILA: 18—20 °C
ANALYYTTISET TIEDOT:
Alkoholipitoisuus: 13,50 %