Cantina di Bacco | Fiano di Avellino d.o.c.g.
7772
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-7772,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-3.8,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Fiano di Avellino d.o.c.g.

Category

Valkoviinit, Vinosia

About This Wine

AUE/LUOKITUS: Campania d.o.c.g.

VIINITYYPPI: valkoinen

VUOSIKERTA: 2009

RYPÄLELAJIKE: Fiano di Avellino

TUOTANTOALUE: Lajike sopii hyvin monenlaisiin ilmastoihin ja maaperiin. Parhaiten lajike menestyy puhtaissa ja syvissä maissa, joissa on paljon mikro- ja makro-ominaisuuksia ja joka on vulkaanista alkuperää, kuten Avellinon kukkulat.

TASTING NOTES: väri: oljenkeltainen.

tuoksu: päärynää, ananasta, akaasiaa, hunajaa ja paahdettuja pähkinöitä

maku: valkoista persikkaa, greippiä, ananasta, jälkimaussa mantelia ja pähkinää

VILJELYTAPA: Avellinese-tuetut uusissa viinitarhoissa, muuten säleikköpuun tavoin.

RYPÄLEEN HISTORIAA: Lajiketta on viljelty jo antiikin Rooman aikoihin ja on kotoisin luultavasti Lapion alueelta, Avellinon itäisiltä kukkuloilta. Fianon ajateltiin ensin johtuvan sanasta Apianus (mehiläinen), mutta tulee ilmeisesti sanasta Appiano, omenalajikkeesta, tai sanasta Apia, joka on nykyisin Lapio, pikkukaupunki Avellinon lähellä. Nimeä ei saa sekoittaa Apianeen, lajikkeeseen, jota arvostettiin Georgiassa, mutta joka ei ole saanut nimeään mehiläisestä, koska kypsät rypäleet houkuttelevat enemmän ampiaisia. (Italian köynnökset, Scienza, Calò, Costacurta.)

SADONKORJUU: Lokakuun alussa. Rypäleet valikoidaan tarkoin ja korjataan käsin.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close