Falanghina Beneventana d.o.c. (Vinosia)
7767
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-7767,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Falanghina Beneventana d.o.c. (Vinosia)

Category

Valkoviinit, Vinosia

About This Wine

Falanghina I.G.T.

TUOTTAJA: Vinosia

ALUE/LUOKITUS: Campania i.g.t.

RYPÄLELAJIKE: Falanghina

TASTING NOTES:

väri: vaalean oljenkeltainen vihrein sävyin

tuoksu: hedelmäinen, voimakkaan sitruksinen, vaniljainen ja ananaksinen, jossa vivahteita valkoisista kukista

maku: maku seuraa tuoksua hyvän hapokkuuden tukemana, maussa myös vaniljaa joka on rypäleelle ominaista ei tammen tuoma aromi

TUOTANTOALUE: Benevento, Campanian maakunnassa, jossa rypäleiden trooppisten hedelmien aromit pääsevät oikeuksiinsa. Kukkulainen viljelymaa on ravinteikasta.

RYPÄLEEN HISTORIAA: Vanha lajike, joka saattoi olla Falernon klassikkoviinin pohjana. Tätä lajiketta on viljelty Napolin lähistöllä ja Falanghinaa on pidetty Napolin ja Terra del Lavoron alueiden arvostetuimpina lajikkeina. Nimensä lajike on saanut siitä, että sitä kasvatetaan sidottuna falanga-nimisiin pylväisiin, jolloin ”falanghina” tarkoittaa ”pylväillä tuettua köynnöstä”.

SADONKORJUU: Syyskuun lopussa. Rypäleet valikoidaan tarkoin ja korjataan käsin.

VIININVALMISTUS: Rypäleet puristetaan kevyesti, neste kirkastetaan ja fermentoinnissa käytetään osin apuna paikallisia hiivoja.