Taurasi d.o.c.g.
7764
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-7764,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Taurasi d.o.c.g.

Category

Punaviinit, Vinosia

About This Wine

ALUE/LUOKITUS: Campania/Taurasi

VIINITYYPPI: punainen

VUOSIKERTA: 2006

RYPÄLELAJIKE: Aglianico

TASTING NOTES:

väri: syvän rubiinin punainen, vivahdus tiilenpunaista

tuoksu: täyteläinen kompleksinen, intensiivinen, orvokkia ja tummia marjoja

maku: elegantti, voimakas, mansikka hilloa, luumua ja jälkimaussa hivenen mustapippuria sekä tummaa suklaata.

TUOTANTOALUE: Lajike viihtyy hyvin vulkaanisessa maaperässä sekä kalkki- tai savimaassa. Erityisen hyvin lajike viihtyy Taurasin alueen ravinteikkaissa, syvissä, puhtaissa ja pehmeissä maissa, joissa ei kasvateta mitään muuta.

VILJELYTAPA: Avellinese-tuetut uusissa viinitarhoissa, muuten säleikköpuun tavoin.

RYPÄLEEN HISTORIAA: Muinaiset kreikkalaiset ovat luultavasti tuoneet lajikkeen Italian rannikoille 50–60 e.a.a. Siksi lajikkeella on myös helleeneihin viittaavia synonyymeja. Lajike on saattanut saada nimensä myös kreikan sanasta ”aglianos”, joka tarkoittaa kirkasta ja hohtavaa. Sellainen tämä lajike olikin verrattuna muihin Campanian maakunnan huomattavasti tummempiin viineihin.

SADONKORJUU: Lokakuun lopussa, marraskuun alussa. Rypäleet valikoidaan tarkoin ja korjataan käsin.

VIININ VALMISTUS: Massaa maseroidaan noin 12 päivän ajan. Fermentoinnissa käytetään osin paikallisia hiivoja. Viini kypsyy aluksi ranskalaisissa tammitynnyreissä ja sitten ranskalaisissa puulaatikoissa 14 kuukauden ajan.