Cannonau di Sardegna Riserva D.O.C.
Category
Punaviinit, Sella & MoscaAbout This Wine
ALUE/LUOKITUS: Sardegna/DOC
RYPÄLELAJIKE: 100 % Cannonau. Sardinian kuuluisin punainen rypälelajike tunnetaan Ranskassa Grenachena, Espanjassa Alicantena ja Veneton maakunnassa Italiassa Tocai Rossona.
TUOTANTOALUE: Cannonau-rypäle viihtyy sekä Sardinian rannikoiden lämpimillä hiekkamailla että sisämaan kuivilla, kivikkoisilla rinteillä. Viinin rypäleet tuotetaan Sellan & Moscan viinitarhoissa saaren kaakkoisosassa, merituulien syleilyssä.
SADONKORJUU: Rypäleet korjataan loppusyksystä, kun ne ovat kypsyneet ja alkavat jo hieman kuivahtaa.
VIININ VALMISTUS: Rypäleet puristetaan ja niitä maseroidaan kylmässä vähintään kolmen päivän ajan. Maseroinnin aikana viini saa värinsä ja sopivan määrän tanniinia pitkän säilyvyyden takaamiseksi. Viini fermentoituu säädellyssä lämpötilassa, noin 22—24 asteessa, noin 15 päivän ajan. Viiniä kypsytetään kahden vuoden ajan perinteisissä suurissa Slavonia-tammitynnyreissä viileässä ja pimeässä kellarissa. Viini kypsyy loppuun pullotettuna.
TASTING NOTES: Väri:läpikuultavan rubiininpunainen. Tuoksu: runsaan hedelmäinen, marjaisa, karhunvatukkaa, vadelmaa, aavistuksen kukkea, orvokkia, vanhetessaan tuoksu muuttuu nahkaiseksi. Maku:kuiva, hedelmäinen, marjainen, jälkimaussa hivenen suklaata
TARJOILUEHDOTUS: erinomainen punaisen lihan kanssa, sopii myös riistan seuraksi
Pullo avataan vähintään kaksi tuntia ennen tarjoilua tai viini kaadetaan karahviin.
TARJOILULÄMPÖTILA: 18 °C