Cannonau di Sardegna Riserva D.O.C.
7816
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-7816,elision-core-1.0.11,ajax_fade,page_not_loaded,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

Cannonau di Sardegna Riserva D.O.C.

Category

Punaviinit, Sella & Mosca

About This Wine

ALUE/LUOKITUS: Sardegna/DOC

RYPÄLELAJIKE: 100 % Cannonau. Sardinian kuuluisin punainen rypälelajike tunnetaan Ranskassa Grenachena, Espanjassa Alicantena ja Veneton maakunnassa Italiassa Tocai Rossona.

TUOTANTOALUE: Cannonau-rypäle viihtyy sekä Sardinian rannikoiden lämpimillä hiekkamailla että sisämaan kuivilla, kivikkoisilla rinteillä. Viinin rypäleet tuotetaan Sellan & Moscan viinitarhoissa saaren kaakkoisosassa, merituulien syleilyssä.

SADONKORJUU: Rypäleet korjataan loppusyksystä, kun ne ovat kypsyneet ja alkavat jo hieman kuivahtaa.

VIININ VALMISTUS: Rypäleet puristetaan ja niitä maseroidaan kylmässä vähintään kolmen päivän ajan. Maseroinnin aikana viini saa värinsä ja sopivan määrän tanniinia pitkän säilyvyyden takaamiseksi. Viini fermentoituu säädellyssä lämpötilassa, noin 22—24 asteessa, noin 15 päivän ajan. Viiniä kypsytetään kahden vuoden ajan perinteisissä suurissa Slavonia-tammitynnyreissä viileässä ja pimeässä kellarissa. Viini kypsyy loppuun pullotettuna.

TASTING NOTES: Väri:läpikuultavan rubiininpunainen. Tuoksu: runsaan hedelmäinen, marjaisa, karhunvatukkaa, vadelmaa, aavistuksen kukkea, orvokkia, vanhetessaan tuoksu muuttuu nahkaiseksi. Maku:kuiva, hedelmäinen, marjainen, jälkimaussa hivenen suklaata

TARJOILUEHDOTUS: erinomainen punaisen lihan kanssa, sopii myös riistan seuraksi

Pullo avataan vähintään kaksi tuntia ennen tarjoilua tai viini kaadetaan karahviin.

TARJOILULÄMPÖTILA: 18 °C