Gravello Rosso I.G.T.
Category
Alko, Librandi, PunaviinitAbout This Wine
GRAVELLO VAL DI NETO ROSSO
Tuottaja: Librandi
Rypäleet: Gaglioppo 60%, Cabernet Sauvignon 40%
Alue/luokitus: Calabria IGT
Tuotantoalue: Critonen viinitila Strongolin kunnassa ja Rosanetin
viinitila Rocca di Neton kunnassa
Maaperä: Kalkkikiveä ja savea.
Viljely: Köynnöksiä 5000/ha.
Sadonkorjuu: Rypäleet korjataan lokakuun alussa.
Kokonaistuotanto: 6 500 kg/ha, 4 500 l/ha.
Viinin valmistus: Rypälemehun annetaan käydä
terästankeissa valvotussa lämpötilassa.
Viiniä kypsytetään Allier’n tammitynnyreissä 12 kuukautta ja
pulloissa 6 kuukautta.
Tasting notes: väri: rubiinin punainen, graniitin punaisin vivahtein tuoksu: keskitäyteläinen, hedelmäinen, punaista lakritsia, viikunahilloa, nahkaa. Maku: kuiva, kypsän hedelmäinen, pitkässä jälkimaussa hivenen yrttisyyttä.
Tuotantomäärä: 90 000 pulloa/vuosi.
Ruokasuositus: Punaiset lihat, riista, linnut. Vahvat, maukkaat juustot.
Alkoholipitoisuus: 13,5 %