Marchese di Villamarina D.O.C.
Category
Punaviinit, Sella & MoscaAbout This Wine
ALUE/LUOKITUS: Sardegna/DOC
LAATULUOKKA: Marchese di Villamarina Alghero DOC
RYPÄLELAJIKKEET: 100 % Cabernet Sauvignon
TUOTANTOALUE: Sellan & Moscan viinitarhat, joissa köynnökset kasvavat rautapitoisessa savi- ja hiekkamaassa.
SADONKORJUU: Rypäleet korjataan Algheron aurinkoisina ja tuulisina loppusyksyn päivinä, kun niiden yrttimäisyys on lieventynyt.
VIININ VALMISTUS: Rypäleet puristetaan ja ne maseroituvat 4—5 päivää 15 asteessa. Rypälemassa fermentoituu noin kolmen viikon ajan 20 asteessa, minkä jälkeen seos käy malolaktisesti. Viiniä kypsytetään pitkään: ensin pienissä Bordeaux tynnyreissä 18 kuukauden ajan, sitten 12 kuukauden ajan suurissa tankeissa ja vielä vähintään 18 kuukauden ajan 16 asteessa pullotettuna.
TASTING NOTES: väri: tumman rubiininpunainen. Tuoksu:intensiivinen, pitkä, kypsien punaisten hedelmien sävyjä,punaista lakritsia, hilloimasuutta, häivähdys mausteisuutta. Maku: kypsän hedelmäinen, laaja, tammen tuomaa paahteisuutta, jälkimaussa yrttejä ja tupakkaa
TARJOILUEHDOTUS: punainen liha ja riista
Pullo avataan muutama tunti ennen tarjoilua.