Tanca Farra’ D.O.C.
Category
Alko, Punaviinit, Sella & MoscaAbout This Wine
ALUE/LUOKITUS: Sardegna/DOC
LAATULUOKKA: Tanca Farrà Alghero DOC
RYPÄLELAJIKKEET: Cannonau ja Cabernet Sauvignon
TUOTANTOALUE: Sellan & Moscan viinitarhan koillisosa. Osan murteellinen nimi on Tanca Farrà. Köynnökset kasvavat kovassa savimaassa, jossa on runsaasti rautaa ja josta rypäleet saavat ryhdikkään luonteensa.
SADONKORJUU: Molemmat lajikkeet korjataan täysin kypsinä, Cannonau syyskuun lopussa ja Cabernet lokakuun ensimmäisten kymmenen päivän aikana.
VIININ VALMISTUS: Rypälelajikkeet puristetaan erillään ja rypäleet maseroituvat kylmässä kolmen päivän ajan. Maseroitumista seuraa fermentoituminen 22—24 asteessa, jonka jälkeen erilliset massat yhdistetään harmonisen kokonaisuuden luomiseksi. Viiniä kypsytetään kolmen vuoden ajan, ensin pienissä barrique-tynnyreissä ja sitten keskikokoisissa puutynnyreissä noin 15 asteessa. Viini jatkaa vielä kypsymistään kuuden kuukauden ajan pullotettuna.
TASTING NOTES: väri: rubiininpunaineni, jossa graniitinpunaisia vivahduksia.Tuoksu: täyteläisen hedelmäinen, yrttinen, nahkaa, tervaa.Maku: ryhdikäs, kuiva, tasapainoinen, harmoninen, kypsän hedelmäinen pehmeän tanniininen maku, jossa yhdistyvät yrttisyys ja tammen tuomat vaniljan aromir
TARJOILUEHDOTUS: Täyteläisyytensä ja kypsän makunsa vuoksi viini soveltuu erittäin hyvin punaisen lihan ja riistan sekä kypsien juustojen kumppaniksi.
Viini säilyy 5—6 vuotta pullotuksesta. Pullo avataan muutama tunti ennen tarjoilua tai viini kaadetaan karahviin.
TARJOILULÄMPÖTILA: 18 °C