Rosso di Montalcino doc
Category
Cinelli Colombini, PunaviinitAbout This Wine
Tuotanto alue: Toscana, Montalcino, Casato Prime Donne.
Rypälelajike: 100% Sangiovese (Brunello).
Sadonkorjuu: Syyskuun 16. -Lokakuun 20. Rypäleet korjataan käsin ja viedään kellariin 20kg:n koreissa. Aluksi rypäleet viilennetään kuivajäällä.
Vinifiointi: Lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa 16-18 päivää.
Väri: Intensiivisen rubiinin punainen.
Tuoksu: Kompleksinen, intensiivinen, tammea, punaisia marjoja ja mausteisuutta
Maku: intensiivinen, täyteläinen, pitkä, tanniininen, tasapainoinen
Analyyttiset tiedot: alkoholi:13,5 %-Vol.; Kok..Hapot. 5 g/l; Uuteaineet 28 g/l
Ruokasuositukset: liharuoat, kypsytetyt juustot, vähärasvaiset ruoat, jossa paljon makua.
Tarjoilu lämpötila: 18-20°C
Säilyvyys: 7-8 vuotta sadonkorjuusta.