Terre Bianche Torbato doc
Category
Sella & Mosca, ValkoviinitAbout This Wine
Rypälelajike: Torbato
Tuotantoalue: Alghero, Sardinia
Maaperä: kalkkimaata, vanhaa meren pohjaa
Satomäärät: 75 hl/ha
Sadonkorjuu: myöhään kypsyvä lajike, syyskuun loppu, lokakuun alku
Vinifiointi: Kevyt puristus, jonka jälkeen lyhyt kuorikontakti viileässä lämpötilassa, joka pehmentää rypäleelle ominaista voimakasta hapokkuutta. Kirkastettu rypälemehu käy viileässä lämpötilassa n. 20 päivää.
Tasting notes: Väri: oljenkeltainen, kultaisin heijastuksin
Tuoksu: intensiivisen hedelmäinen, aromaattinen, päärynää, valkoisia kukkia, sitruunan kuorta.
Maku: kuiva, raikas, hedelmäinen
Alkoholi: 12,5 %-vol.
Kokonaishapot: 5.8 g/l
Tarjoilulämpötila: 10-12°C
Ruokasuositukset: äyriäiset