Vinsanto del Chianti Classico doc
Category
Castelli del Grevepesa, JälkiruokaviinitAbout This Wine
Vin Santo del Chianti Classico DOC
Rypälelajike: Trebbiano toscano, Malvasia del Chianti
Tuotantoalue: Chianti Toscanan maakunnassa
Viljely: viljelyssä käytetään Guyot-menetelmää. Köynnökset kasvavat kalkkikivisessä ja savisessa maassa. Köynnöstiheys on 3 500 köynnöstä/hehtaari.
Viininvalmistus: rypäleet korjataan käsin täysin kypsinä ja niiden annetaan rusinoitua olkimatolla kuuden kuukauden ajan. Rypäleet puristetaan kevyesti ja mehun annetaan fermentoitua pienissä tammitynnyreissä (70 l) ja barrique-tynnyreissä noin neljän vuoden ajan. Viini kypsyy vielä pullotettuna 6—8 kuukauden ajan.
Väri: meripihkan keltainen
Tuoksu: hasselpähkinää, vaniljaa ja hunajaa
Maku: runsas ja samettinen suutuntuma, intensiivinen ja viipyvä
Ruokasuositukset: makeat leivonnaiset, tiramisu sekä kypsät, voimakkaat juustot