Zibibbo Igt
Category
Fratelli Lombardo, JälkiruokaviinitAbout This Wine
Zibibbo IGT
Rypälelajike: Zibibbo
Alue/luokitus: Sicilia IGT
Tuotantoalue: Sisilian länsiosa
Sadonkorjuu: Rypäleet korjataan syyskuun puolivälissä tai lopussa.
Viinin valmistus: Rypäleet murskataan kevyesti ja niiden annetaan fermentoitua hitaasti kontrolloidussa lämpötilassa. Kun alkoholipitoisuus nousee 4 prosenttiin ja sokeripitoisuus 13 prosenttiin, rypälemehuun lisätään viinitislettä fermentoitumisen pysäyttämiseksi ja viinin alkoholipitoisuuden nostamiseksi 16 prosenttiin.
Väri: vaaleankeltainen
Tuoksu: hunaja, appelsiininkukka, persikka, aprikoosi, manteli
Maku: aromaattinen, makea
Ruokasuositus: kylmänä nautittuna erinomainen jälkiruokaviini, soveltuu myös jäätelön valmistamiseen.
Tarjoilulämpötila: tarjoillaan huoneenlämpöisenä tai hyvin jäähdytettynä
Alkoholipitoisuus: 16%
Sokeripitoisuus: 13 %