
Zibibbo Igt

Category
Fratelli Lombardo, JälkiruokaviinitAbout This Wine
Zibibbo IGT
Tuottaja: Lombardo
Alue/luokitus: Sicilia IGT
Rypälelajike: Zibibbo
Tuotantoalue: Sisilian länsiosa.
Maaperä: Sisilian punainen maaperä.
Viljely: Perinteinen menetelmä.
Sadonkorjuu: Rypäleet korjataan syyskuun puolivälissä tai lopussa.
Viinin valmistus: Rypäleet murskataan kevyesti ja
niiden annetaan fermentoitua
hitaasti kontrolloidussa lämpötilassa. Kun alkoholipitoisuus
nousee 4 prosenttiin ja sokeripitoisuus
13 prosenttiin, rypälemehuun lisätään viinitislettä
fermentoitumisen pysäyttämiseksi ja viinin
alkoholipitoisuuden nostamiseksi 16 prosenttiin.
Viini luonnehdinta: Väri vaaleankeltainen. Tuoksu hedelmäinen
Maku makea.
Ruokasuositus: Erinomainen jälkiruokaviini kylmänä nautittuna
Soveltuu myös jäätelön valmistamiseen.
Tarjoilulämpötila: Tarjoillaan huoneenlämpöisenä tai hyvin
jäähdytettynä.
Analyyttiset tiedot:
Alkoholipitoisuus 16%
Sokeripitoisuus 13 %